Is er een huisdier of ander dier gestorven? Je kunt ons 24/7 bereiken op +32 475 74 26 20.

Diensten

Wat zijn de mogelijkheden om afscheid te nemen van je huisdier?

Individuele crematie


Bij ons kan je geliefde huisdier individueel gecremeerd worden. De dierencrematie gebeurt steeds in onze eigentijdse crematieoven die voldoet aan de strengste Europese en Belgische normen. Dit wil zeggen dat de crematie op een niet-vervuilende manier gebeurt. Het is voor ons erg belangrijk respect te hebben voor mens en dier, maar zeker ook voor het milieu, de habitat van ons allen.

We houden je uiteraard op de hoogte wanneer de crematie zal plaatsvinden, we sturen een bericht, indien gewenst, als de crematie start en als de crematie afgelopen is. Bovendien bieden we je een hoge mate aan flexibiliteit aan. De assen kunnen op dezelfde dag als de crematie afgehaald worden, dit kan ook ’s avonds. De afhaling van de urne gebeurt altijd op afspraak.

Steeds inbegrepen:


 • Afscheid nemen (Op zon- en feestdagen is het afscheid nemen beperkt tot een half uur.
  Vanaf 20u is afscheid nemen niet meer mogelijk.  Indien afscheid nemen toch gewenst is, kan hiervoor een afspraak gemaakt worden)
 • Een pootafdruk
 • Een plukje haar
 • Knuffelsteentje
urne1

Optioneel:

 • Urne naar keuze
 • Uitstrooien van de assen in de uitstrooiweide of -bos
 • Het planten van de assen onder een plant of boom
 • Herdenkingssieraden
 • Extra plukje haren/pootafdruk

Indien je huisdier vlooien of ander ongedierte heeft, graag melding hiervan maken bij ons eerste contact. Er kan dan niet gegroet worden en er kan dan ook geen pootafdruk of plukje haren genomen worden. Als we hiervan niet op voorhand op de hoogte gebracht worden, wordt er een kost van minimum 25€ aangerekend voor het extra reinigen van de rouwkamer. We danken u voor uw begrip.

Collectieve crematie


Je kan er ook voor kiezen om je geliefde huisdier in groep te laten cremeren. Via deze formule worden er geen assen meegegeven, maar worden ze uitgestrooid in de daarvoor voorziene strooiweide. Indien gewenst, kan er een plukje haar en pootafdruk meegegeven worden.

Onze rouwruimtes


rouwruimte 1

Dierencrematorium Eden beschikt over twee comfortabele rouwruimtes. Ze dienen als een intiem decor om op een passende manier afscheid te nemen van je huisdier. Zo staat er een salon met tafeltjes, wordt het geheel opgefleurd door bloemetjes en kan je een glaasje fris, kopje koffie of thee nuttigen.

rouwruimte 1

De rouwruimtes zijn familiaal en warm ingericht, en schenken je een huiselijk gevoel om het afscheid van je huisdier in alle rust en comfort te verwerken.

ontvangst in een familiale sfeer

Ontvangst in een familiale sfeer

Als grote dierenliefhebbers weten wij net als jullie wat afscheid nemen van je huisdier met je doet. Daarom vinden we het belangrijk onze gasten op een begripvolle manier te ontvangen in een passend kader. We stellen onze gasten graag op hun gemak met een kopje koffie aan de haard, een verkennend gesprek en een warm woord. Met veel empathie voor je verlies behandelen we de uitvaart in alle sereniteit en op het tempo dat je zelf daarvoor wil nemen.

Onze tuinen

Onze tuinen

Via de ontvangstruimte of de parking is er toegang tot de tuin, die voorzien is van 2 strooiweides en een strooibos. Hier kan je in alle privacy tot rust komen, mede door de compartimentering van de tuin. Via de brede, verharde paden is de tuin ook voor mindervaliden en rolstoelgebruikers makkelijk toegankelijk. De tuin kan door iedereen bezocht worden tijdens de openingsuren.

Onze tarieven (de prijs wordt berekend op basis van het gewicht, hieronder vind je enkele voorbeelden)


Individuele crematie

Gewicht
< 1kg
+1kg Basis
Prijs
€100,00
€150,00
+3€/kg

Collectieve crematie

Gewicht
< 1kg
+1kg Basis
Prijs
€80,00
€80,00
+2€/kg

Ophaling

Afstand
Prijs
0-10km (heen & weer)
€15,00
vanaf 10km
€1,40/km extra

Ophaling tijdens de openingsuren.

Toeslag

Tijdstip
Prijs
tussen 20-21u
+ €55,00
tussen 21-22u
+ €75,00
tussen 22-middernacht
+ €100,00
na midddernacht tot 9u
+ €120,00
zon- & feestdagen
+ €60,00
Extra plukje haren
+ €12,50
Extra pootafdruk
+ €12,50


We zijn altijd bereikbaar, 24/7 voor noodgevallen, dwz in geval van sterfte. Voor info, begroeting of andere afspraken, zijn we beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9-19u en zaterdag van 10-17u.
logo eden

Maandag t.e.m. zondag
we zijn altijd bereikbaar, 24/7 voor noodgevallen, dwz in geval van sterfte

Voor info, begroeting of andere afspraken, zijn we beschikbaar tussen 9-19u

Afspraak
Om de sereniteit en jullie privacy te bewaren werken we altijd op afspraak.

adres

Industrieterrein Kanaal-Noord 1680
3960 Bree (Limburg)
(Zone 2, volg de fuchsia pijlen)

edit afsluiten