Wij zijn 24u/7d bereikbaar op +32 475 74 26 20. Ook nu tijdens CORONA-CRISIS!  Indien nodig komen wij tot bij jou. Voor meer info, bel ons gerust

Dierencrematorium Eden menu
+32 475 74 26 20

Over ons

Ontdek het verhaal achter Dierencrematorium Eden.

Tegenwoordig neemt je huisdier meer en meer de plaats in als een volwaardig lid van een gezin. De liefde tussen mens en dier kan intens zijn, dat beseffen wij maar al te goed. Afscheid moeten nemen kan dan ook erg zwaar vallen.

Bij Dierencrematorium Eden stellen we alles in het werk om deze pijnlijke ervaring wat meer draagbaar te maken, om je een kans te geven je huisdier het afscheid te geven die het verdient, na al die jaren een belangrijke rol te hebben gespeeld in het gezin.
Ons dierencrematorium is daarom uitgerust met alle nodige voorzieningen om een kalm, sereen en vredig afscheid van jouw geliefde huisdier aan te reiken.

Kim & Ivan

Hoe is onze droom uiteindelijk werkelijkheid geworden?
Meng een enorme liefde voor elkaar en dieren met een levenslange droom om een eigen zaak te starten. Kruid af met veel passie en empathie. Wat krijg je dan? Exact, Dierencrematorium Eden! Dit is exact hoe wij Eden in het leven riepen.

We besloten onze droom achterna te gaan, en onze verknochtheid en toewijding voor dieren te gebruiken om een warm, familiaal crematorium op te richten dat jouw wensen centraal zet, je begrijpt en adviseert, en je de nodige tijd geeft om het afscheid op die manier in te richten zoals jij het nodig acht en verwacht.

Een uniek concept

Bij Dierencrematorium Eden in Bree (Limburg) zijn alle faciliteiten aanwezig om het afscheid van jouw huisdier naar jouw eigen gevoel en wensen te beleven. Een ontvangstruimte met haard, huiselijke rouwkamers, een afgeschermde tuin, zijn hier maar enkel voorbeelden van. Alle faciliteiten zijn ook toegankelijk voor mindervaliden.

Afscheid nemen

Afscheid nemen kan moeilijk vreedzamer. Bij Dierencrematorium Eden neem je ook afscheid in de rouwkamers. Je kan ervoor kiezen om nadien even tot rust te komen, in alle privacy. In onze afgeschermde tuin met wandelpaden kom je tot rust bij de strooiweides of het strooibos. Bovendien ben je altijd welkom om herinneringen aan je huisdier te komen ophalen, onze deur staat altijd open.

Mogelijkheden

Bij Dierencrematorium Eden stellen we alles in het werk om de uitvaart van je huisdier te organiseren zoals jij die voor ogen had. Van het kiezen van de urne, over het afscheid, tot de uitstrooiing; we staan je graag in elke stap bij. En dit op het tempo afgestemd op jouw behoefte.

Tuin van Eden

Onze tuin is geen afgewerkte ruimte, het is een proces in beweging, in groei. Elke periode van het jaar zullen de beste eigenschappen van de natuur tot uiting komen, zowel de wonderbaarlijke groei in de lente en zomer alsook de stilstand in de herfst en winter.

Dit doet ons denken aan de levensloop van ons en onze huisdieren. Hier komen we tot het besef van sterfelijkheid, maar ook van geboorte, van nieuw leven. Deze kalme, Limburgse omgeving leent zich er perfect toe om tot rust te komen, stil te staan en weer verder te gaan in het leven.

Ons logo

Het logo symboliseert de filosofie van Dierencrematorium Eden perfect. De vorm, een cirkel, staat voor de oneindigheid van het leven. Want zelfs al sterft een dier, de herinneringen zullen altijd blijven voortbestaan in onze gedachten. Het overlijden betekent dus niet altijd het échte einde.

De Levensboom staat voor de continuïteit van het universum, en het symboliseert eindeloosheid, perfectie en volmaaktheid. Als je even stilstaat bij het logo, herken je ook verschillende dieren. Er zal niemand je zeggen welke dieren je moet zien, nee, dit zal je zelf wel ontdekken.

Ontdek Eden

plus
plus
plus
plus
plus
plus
plus
plus
plus
plus
plus
plus